Workshop Een succesvolle praktijkorganisatie

Is uw praktijk een soepel geoliede machine?

Of valt er nog wel wat te winnen op het gebied van klantgerichtheid, financiën en resultaten? Hoe beter de organisatie van uw praktijk op orde is, hoe lager uw stressniveau. Dat blijkt uit de ondersteuningsvragen die de Elestia-coaches van huisartsen binnenkrijgen. Ook uw patiënten zullen het merken als uw praktijk goed georganiseerd is en u lekker in uw vel zit. Movir helpt u graag uw stressniveau te verlagen met de workshop Een succesvolle praktijkorganisatie.

Tijdsinvestering: 2 uur

Kosten: neemt Movir voor haar rekening

Accreditatiepunten LHV: 2

Lees hieronder meer over deze workshop

In deze korte, interactieve workshop krijgt u praktische aanwijzingen over hoe u een klantgerichte praktijkorganisatie met uitstekende resultaten voor elkaar krijgt. U leert over uw financieel gedrag en over het belang van heldere communicatie. In korte oefeningen krijgt u inzichten die u meteen in de praktijk kunt brengen.

“Ook uw patiënten zullen het merken als uw praktijk goed georganiseerd is en u lekker in uw vel zit”

Wilt u ook een betere praktijkorganisatie?

Heeft u het gevoel dat u meer werkplezier zou hebben in een beter georganiseerde praktijk? Vraagt u zich weleens af of de manier waarop u uw praktijk runt aansluit bij wat uw patiënten willen? Dan is deze workshop echt iets voor u.


Vraag ernaar bij uw huisartsenkring. Bieden zij deze workshop (nog) niet aan? Bel dan met Movir via 030 607 8700 en vraag naar Sandra van Herwijnen of Ruben Bolwerk.

Over de trainer

MARJA HARRIJVAN

Coach, trainer, spreker, eigenaar van Harrijvan Advies & Harrijvan Coaching


Al meer dan 25 jaar begeleidt Marja Harrijvan als coach ondernemers, medici en particulieren op het gebied van financiën, klantgerichtheid en ondernemerschap. Zij werkte lang als private banker in dienst van een grote bank waarbij zij vaak met ondernemers van grote bedrijven aan tafel zat. Sinds 2017 is zij zelfstandig ondernemer. Marja’s doel is om samen met haar klanten te werken aan maximale groei en succes voor henzelf en hun bedrijf, door de inzet van hun persoonlijke talenten. Daarvoor zet zij graag haar doelgerichtheid, intuïtieve communicatie en inlevingsvermogen in. Marja werkt als coach voor MentaVitalis/Elestia.

Fluitend naar het werk


Als huisarts bent u opgeleid om mensen te helpen. Dat vindt u leuk, daar bent u goed in en daar krijgt u energie van. Maar er komen ook talloze dingen op uw pad waar u minder mee hebt en waar u ook niet voor bent opgeleid. Hoe gaat u bijvoorbeeld om met personeel? En met de steeds groter groeiende administratie? En met de veranderende regels van de overheid en verzekeraars? Huisarts Olaf Fortuyn* (60) werkte 70 uur per week. Een jaar geleden gooide hij het roer om en gaat nu weer met plezier naar de praktijk.

De omslag die Olaf maakte, begon ruim een jaar geleden, op de dag dat hij genadeloos werd geconfronteerd met zijn kwetsbaarheid. ‘Ik werd onwel en voor ik het wist lag ik in een ambulance. In het ziekenhuis bleek mijn bloeddruk zo hoog te zijn dat het in eerste instantie niet eens gemeten kon worden. Waarschijnlijk bagatelliseren veel artsen hun eigen gezondheid. Als ik een patiënt van mezelf zou zijn geweest, was ik waarschijnlijk strenger geweest. Dit had heel anders kunnen aflopen.’


Te veel uren
Hoewel Olaf de klap niet zag aankomen, merkte hij al langer dat zijn werk veel van hem eiste. ‘Gemiddeld werkte ik tussen de 60 en 80 uur in de week. Dat is veel. Ons werk is in de loop der tijd enorm veranderd. Alle administratie en regeltjes die we krijgen opgelegd van zorgverzekeraars, slaan nergens op. Dat is zonde van je tijd. Een ramp. Toch had ik niet het idee dat ik het niet aankon.

Meer tijd voor mezelf
Toen het mis ging, belde Olaf Movir om te vertellen wat er aan de hand was. 'Via hen kreeg ik een coach van Elestia die me een aantal keren een spiegel heeft voorgehouden en me liet zien dat ik verkeerd bezig was. Verder hebben we samen een werkschema gemaakt toen ik langzaam weer aan het werk ging. En daarnaast heeft hij me ook tips gegeven hoe ik meer tijd voor mezelf kan vrijmaken.


Anders werken
In overleg met de coach van Elestia heeft Olaf het roer echt omgegooid. ‘Ik heb de knop omgezet, omdat ik dit niet nog eens wil meemaken. Vaak denk je dat je van alles moet doen, omdat je onmisbaar bent. Dat is een misverstand. Ik ben nu heel anders gaan werken en heb een grens gesteld aan het aantal uren dat ik werk. Daarnaast is er nu een waarnemer voor drie dagen in de week bijgekomen. Daardoor heb ik meer adempauze en kan ik mijn werk hier afmaken in plaats van dat ik tot ’s avonds laat thuis aan mijn administratie werk.’


Meer tijd voor de patiënt
Het gevolg is dat Olaf nu veel meer plezier in het werk heeft. ‘Vroeger had ik voor iedere patiënt zeven minuten de tijd. Nu heb ik daar een kwartier tot twintig minuten voor. Ik prop ook geen afspraken tussen bestaande afspraken meer in. Daardoor voelt alles meer ontspannen en heb ik meer ruimte om informeel met patiënten te kunnen praten. Dat maakt het werk nog leuker.’


*Naam is aangepast uit het oogpunt van privacy.