Movir helpt u het beste uit uzelf te halen

U wilt als huisarts de tijd en energie hebben uw patiënten zo goed mogelijk bij te staan. Als verzekerde van Movir kunt u daarbij rekenen op ondersteuning van professionals die begrijpen wat er op u afkomt. Directeur Yoram Schwarz, vertelt hoe Movir haar kennis en expertise inzet om huisartsen te helpen het beste uit zichzelf te halen.

Yoram Schwarz

'Movir verzekert het merendeel van alle huisartsen in Nederland voor arbeidsongeschiktheid. Daardoor, en doordat we al heel lang huisartsen ondersteunen, hebben we een heel goed beeld van wat er speelt bij huisartsen. We weten wat hen energie geeft en wat juist voor stress zorgt. Dat stelt ons in staat effectieve preventie-instrumenten aan te bieden.

Met de Zelftest, die wij speciaal voor huisartsen ontwikkelden, bent u er bijvoorbeeld binnen 3 minuten achter hoe het met uw stressniveau gesteld is. Als daaruit blijkt dat bepaalde zaken u stress geven, helpen we u graag die stress binnen de perken te houden, zodat u met plezier aan het werk kunt blijven.'

Onafhankelijke ondersteuning

'U kunt 24/7 gebruikmaken van de ondersteuning door de onafhankelijke sparringpartners van Elestia. Vorig jaar klopten meer dan duizend huisartsen bij hen aan om te sparren over onderwerpen als balans, loopbaan, samenwerking en relaties. De ondersteuning van Elestia is voor u kosteloos, vertrouwelijk en kreeg in 2018 een gemiddelde waardering van 8,7. Ruim vijftig procent van de huisartsen geeft na afloop aan dat ze dankzij de ondersteuning van Elestia arbeidsgeschikt zijn gebleven.'

Geaccrediteerde workshops

'Daarnaast bieden we samen met de LHV vier workshops aan, gericht op de meest voorkomende stressfactoren bij huisartsen:


een verstoorde balans werk-privé

een inefficiënte praktijkorganisatie

een verstoorde samenwerking

een tuchtklacht

In korte, intensieve workshops investeert u kosteloos in uw eigen mentale gezondheid én in uw ontwikkeling als huisarts. U krijgt er daarom LHV-nascholingspunten voor.


Drie vliegen in één klap dus!'

Thuis in huisartsenproblematiek

Movir begon in 1896 (toen nog AO Artsen Verzekeringen) als verzekeraar van artsen; een doelgroep die hoge eisen stelt. Niet alleen aan zichzelf, maar ook aan onze dienstverlening. Door de jaren heen leerden we hoe we huisartsen het beste ondersteunen, zodat ze gezond en met plezier kunnen blijven functioneren. Ieder beroep brengt andere risico’s met zich mee. Om hier meer inzicht in te krijgen, werken wij intensief samen met beroeps- en brancheverenigingen.

volgende: maak kennis met Elestia